Условия за ползване

I. Общи условия

Моля, прочетете внимателно Общите условия за продажба на стоки чрез нашия интернет сайт required.bg, преди завършване на поръчката. Сайтът (онлайн магазин) е собственост на Фортес ООД. Със следните общи условия са определени взаимоотношенията между онлайн магазина - Фортес ООД и потребителите - купувачи на стоки, предлагани онлайн, за закупуване чрез средства за комуникация от разстояние, без физически контакт между страните. Сайтът предоставя възможност за бърза и лесена покупка на избраните елементи от страна на клиента, които ще бъдат доставени в условие на адрес.

В случай, че не сте съгласни с Общите условия, моля не използвайте сайта за закупуване на стоки. Онлайн магазинът запазва правото да променя настоящите Общи условия по всяко време. Променените Общи условия влизат в сила незабавно, от момента в които са публикувани на сайта.

Ползваните услугите на сайта могат да бъдат направени единствено за лични и нетърговски цели. Използването на услугите за други цели, не са задължителни за онлайн магазина, нито последиците от него.

II. Авторски права

Съдържанието на сайта - информация, данни, ресурси, услуги, текстове, снимки и графики са собственост на Фортес ООД  и / или неговите партньори и това е авторско право. Нищо от този сайт не може да бъде възпроизвежданo или използванo по каквaто и да е форма с каквато и да е цел без изричното писмено съгласие на Фортес ООД и / или неговите доставчици и партньори. Всяко неправомерно използване на съдържанието ще се тълкува като нарушение на Закона за авторското право и сродните му права, Закон за марките и географските означения и Закона за други приложими закони. Новините на този сайт са предназначени за ваша лична информация. Използването им отвъд тази точка като публикуване, размножаване, всяка форма на комерсиално използване, както и пренасочване на трети лица в пълна, частична или преработена форма без знанието и одобрението на Фортес ООД е незаконно.

III. Стоки

Сайтът предлага на потребителите си възможността да се извършват онлайн покупка на стоки, посочени в него. Сайтът предлага богат избор от продукти на различни марки с подробни описания и снимки. Стоките, предлагани за продажба чрез сайта, са оригинален продукт на съответната марка. Стоките имат общи характеристики на вида на стоката, към която принадлежат, според обичайното им предназначение. В случай, че даден елемент има определена или специална функция, те са обозначени изрично в своята презентация.

Има възможност за разлика в цветовете, показани на снимката и от действителния вид на продукта. Ако съществува такава разлика, не е нарочно, а по-скоро се дължи на процес на възпроизвеждане. Поради същата причина, може да има детайли, които са трудно откриваеми на снимките. Цената на стоката се показва на своята презентация с включено ДДС. Цената на стоката не включва разходите за доставка.

IV. Поверителност

Фортес ООД е администратор на лични данни, регистриран по закона на защита на личните данни. Онлайн магазинът гарантира безопасността на информацията, съдържаща лични данни, предоставени от клиентите, когато се регистрират на сайта. Даването на тази информация е възможно само в случаите, когато това е поискано от упълномощен персонал. Информацията може да бъде предоставена само на държавни служители, имащи право по закон да изискват и събират информация относно личните данни. Онлайн магазинът може да използва събраните данни от сайта за вътрешни статистики и маркетингови цели. С приемането на условията и реда, клиентът се съгласява с обработването на личните му данни. С използването на сайта, ​​клиентът се съгласява с използването на "бисквитки" от нас, който ще ни дават възможност да се осигурят най-добрите услуги. Клиентът има право да не се съгласи с обработването на личните му данни за нашите маркетингови цели, чрез изпращане на писмо до Фортес ООД на адрес бул. Черни връх 51 ет. 2. или на имейл info@required.bg. Фортес ООД няма достъп до данни за електронни карти за разплащане и др. Тази информация е достъпна само за вашата банка.

V. Ограничаване на отговорност

Фортес ООД прави всичко по силите си, за да запази точна, актуална и вярна информацията на сайта, което не изключва ситуации, при които може да има липсваща информация или пропуски. Фортес ООД не носи отговорност за последиците, в т.ч. никакви щети, произтичащи от или свързани по някакъв начин с достъпа, употребата или невъзможността за употреба на сайта. Фортес ООД не носи отговорност за информацията (в т.ч. за нейната пълнота и точност), съдържаща се в други уеб сайтове, към които настоящият сайт съдържа препратки.

VI. Условия за сключване на договор - регистрация

За да пазарувате от сайта, трябва да се регистрирате. При регистрирането на потребителски акаунт, като използвате имейл, вие ще спестите време, за да въведете данните си всеки път, когато пазарувате. Освен това, вие ще получите допълнителни привилегии, като например първото получаване на информация по отношение на специални оферти, продажби, както и нови колекции. След като сте се регистрирали, можете да актуализирате информацията си в "Моят профил".

Сайтът ви дава възможност да се регистрирате като фирма, като регистрирате цялата информация за компанията, необходима за издаване на фактура.

Онлайн магазинът е регистриран по Закона за защита на личните данни, като гарантира, че личните данни, предоставени при сключване на договора, няма да бъдат използвани за цели, различни от целите на предоставянето им. От гледна точка на това да получи правото да извършва валидни покупки на стоки на разположение на сайта, потребителят трябва да попълни правилно формуляра за регистрация онлайн на сайта. Потребителят е длъжен да даде вярна и пълна информация относно самоличността си и други поискани данни, както и да ги актуализира в 7 дневен срок. Потребителя гарантира, че предоставените данни са верни, точни и ще ги актуализира при извършване на промени. Онлайн магазинът не носи отговорност за невярна информация, предоставена от потребителя, като по този начин има право да не изпълни договора без предизвестие. Преди приключване на поръчката, потребителят може да коригира информацията за регистрация по всяко време.


VII. Влизане в сила и изпълнение на договора

Чрез натискане на бутона "Съгласен съм с Общите условия" на сайта required.bg, се счита, че приемате и сте съгласни с настоящите общи условия. Процедурата не може да приключи без да се приемат Общите условия. Можете да поръчате избраните продукти, като ги добавите към кошницата и натиснете бутона "Поръчка". На страницата за поръчка, моля, попълнете вашите данни: Име, адрес за доставка, телефон и имейл адрес. Изберете начин на плащане, изпращане на поръчката и ние ще се свържем с вас за потвърждение. При натискане на бутон "Поръчай", се счита, че процедурата е направена и договорът за закупуване на избраните елементи е влязъл в сила. Изпратените съобщения от онлайн магазина, във връзка с потвърждение на поръчката, имат само информативен характер.

ВНИМАНИЕ! Ако не сте получили съобщение за потвърждение, това означава, че вашата поръчка не е била получена. В този случай, трябва да се свържете с администратора на сайта по имейл или телефон, посочени в КОНТАКТИ. Поръчките се обработват през делнични дни (Понеделник - Петък) от 09:00 до 18:00 часа. Всички поръчки, получени след този срок ще се обработват на следващия работен ден. След обработка, проверка и потвърждение на поръчка, ще получите ново съобщение, което трябва да потвърди наличието на доставка за получаване на вашата поръчка.

Всички поръчки, получени до 18:00 часа ще бъдат обработени до 18:00 на следващия работен ден. Изпълнението на поръчка (договор) ще бъде в рамките на следващите два дни след потвърждение на клиентите. Доставката ще бъде изпълнена както е посочено в УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА, но не по-късно от 30 дни.

VIII. Връщане и замяна

Потребителят има право да върне или замени закупена посредством required.bg стока, в рамките на 14 дни от датата на доставка. При тези условия, онлайн магазинът възстановява всички суми, платени от клиента (включително разходите за доставката) в 14 дневен срок от получаването на уведомлението за отказ, но може да забави възстановяването, ако не е получил стоките или доказателство, че сте му ги изпратили. В случай на несъответствие в поръчката от страна на required.bg, куриерските такси и за доставка, и за връщане на стоката, се поемат от последните. Върнатата стока, трябва да е съхранявана внимателно, да е с ненарушени етикеция, качество и оригинална опаковка, и без следи от ползване. Ако изброените не са изпълнени, required.bg няма да одобри заявката за връщане. При замяна, новия продукт се изпраща на клиента след като вече закупения бъде върнат.

В случай на отказ от договора  т.е. окончателно върнат продукт , онлайн магазинът възстановява на клиента заплатената от него сума по банков път в 14-дневен срок от упражняване на правото на отказ. Обаче може да ви таксува допълнително, ако изрично сте поискали нестандартна (експресна) доставка. Ще трябва да заплатите разходите за връщане на продукта на онлайн магазина.

Как да върнем или заменим даден продукт:

  • Ако желаете да върнете или замените даден продукт, независимо дали сте пазарували с регистрация в required.bg или като гост, влезте в сайта и намерете секция Обслужване на клиенти в края на страницата. Там посредством линка Връщане на продукти, ще можете да направите вашата заявка за връщане или замяна, като попълните формуляр с данни и описание на причините за връщане.
  • След всяка направена заявка, ще получите обаждане от нас за уточняване на детайлите по връщане или замяна на продуктите.
  • Връщания и замени се обработват в рамките на 5 работни дни, от получаване на върнатите продукти.

NEWSLETTER